MercatVell 2009

La primera edició del Mercat Vell de Conesa es celebrà el dissabte 8 d’agost amb un notable èxit de públic.

A les 10 h del matí s’obrí el mercat i començà a arribar públic fins a omplir les places i carrers del poble. Més de dos mil persones vingudes dels pobles veïns i de més enllà, passaren per Conesa comprant, mirant, passejant i visitant les entrades de les cases preparades per l’ocasió.

Hi  participaren 30 parades de venda amb continguts molt diferents: antiguitats, llibres i discos, roba, jocs infantils, artesania, col·leccionisme.. i també l’Associació de Fills i Amics de Conesa i una ONG que treballa a l’Àfrica.

entrada de perfumeria

Vint-i-cinc famílies del poble van obrir les entrades de casa seva, de construcció i decoració antigues, que es podien visitar lliurement. Moltes estaven decorades amb diferents motius: eines del camp, col·leccions variades, perfumeria, ràdios i motos antigues, roba, artesania ètnica…

concentracio%20de%20microcotxes

Al matí i a la tarda es feu una explicació de la història de Conesa i els seus monuments dins de l’església.

Durant el matí el Pati s’omplí de microcotxes (el clàssic biscooter), petits cotxes restaurats pels socis del “Clàssic Motorclub del Bages” amb què el públic pogué realitzar un tomb per fora muralla.

jocs gegants 3Per la tarda hi hagué una activitat per petits i grans amb un conjunt de jocs de fusta gegants de “Traginers de la Companyia Colors de Monstre”.

Molt d’èxit tingueren unes figures de fusta retallables del tipus que es feren famoses a principis del segle passat, on la gent podia posar-hi el cap per fotografiar-se.

explicació a l'esglesiaEls visitants valoraren especialment la qualitat dels objectes a la venda i la originalitat, la decoració i la gentilesa de les famílies que obriren les entrades. I la bona organització de tota l’activitat.

..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s