MercatVell 2010

El dissabte 7 d’agost es programà la segona edició del Mercat Vell de Conesa i la mostra d’entrades obertes, que aquest any comptà amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona a més de la de l’Ajuntament de Conesa i l’Associació de Fills i Amics de Conesa.

De bon matí es començà a fer la descàrrega del material que les parades posarien a la venda. Aquest any van arribar a ser 37, tretze més que l’any passat.

A les 10 del matí s’iniciaren les activitats: inici de la venda, obertura de les entrades, arribada de les motos antigues, intercanvi de plaques de cava i inici de la cercavila amb carro. I, sobretot, començaren a arribar molts i molts visitants.

Les trenta-set parades de venda estaven distribuïdes per tots els carrers de dins la muralla: la Plaça Major, el Carrer Major, Carrer de la Font i el Carrer de Dalt. S’hi podien trobar objectes d’antiquari, llibres, discos i DVDs, mobiliari, artesania, bijuteria, ONGs, pintura, joguines… Tot i haver-hi moltes més parades que l’edició anterior, a l’estar repartides en un espai molt més gran s’aconseguí que els més de dos mil cinc-cents visitants, molt per sobre de l’assistència d’un any abans, no es formessin embussaments pels estrets carrers de Conesa.

Al vespre la gran majoria de venedors es manifestaren molt contents de les vendes fetes i mostraren el seu interès a participar en properes edicions.

Les entrades obertes tornaren a ser un dels temes més comentats tant per la gent del poble com pels visitants de fora. Trenta-vuit entrades, catorze més que fa un any, moltes d’elles decorades especialment amb motius molt variats: eines del camp, punt de creu, brodats, punts de llibre, joguines antigues, didals, l’hort, motos, ràdios, maquetes de vaixells, projeccions de fotos antigues, càntirs.., que feien lluir molt més encara, unes entrades que ja de per si són molt maques!

El Pati s’omplí amb una quarantena de motos antigues, amb alguns models que eren autèntiques joies de col·leccionista, procedents del Club Amics de les Motos Clàssiques i Antigues de Martorell.

Al Sol d’en Ruanes s’hi realitzà la 1a Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava, on els col·leccionistes canviaven les repetides i podien adquirir una ampolla de cava amb una placa commemorativa amb el logotip del Mercat Vell de Conesa.

Al matí i a la tarda es podia fer una volta a la muralla del poble en un simpàtic carro tirat per dos cavalls. També hi hagué unes sessions explicatives de la història de Conesa a l’església.

Com a cloenda de la festa es representà a la Plaça Major l’obra teatral de creació pròpia “És fa saber…! Breu pro intens bocí teatral conesí”, dirigida per Ricard Farré, de pare conesí, que després de recollir anècdotes de la gent de Conesa les teatralitzà al voltant del personatge de la pregonera. Els actors i actrius eren veïns del poble que realitzaren una meritòria tasca interpretativa, fent recordar a les més de dues-centes cinquanta persones del públic, personatges que havien conegut fa anys, i situacions i formes de vida de fa molts temps. Provocant sempre un somriure una mica nostàlgic i més d’una sonora riallada!

Veure tot l’àlbum de fotos

Més parades al Mercat!
Més vendes!
Més entrades obertes!
Més decorades les entrades!
Més motos antigues!
Més plaques de cava!
Més voltes en carro!
Més teatre!
Més fotos!
Més gent de Conesa!
Més gent de fora!
Més carrers plens!
Més col·laboració!

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!
per aconseguir que el 2n Mercat Vell hagi anat molt més bé que l’anterior!

Ho hem fet amb l’ajuda de tots!

Mercat Vell Conesa

7 d’agost de 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s