Presentació del llibre “Pobles amb encant de la Baixa Segarra”

Posted: 2 Agost 2017 by jramon17 in Mercat Vell

El proper divendres 5 de maig a les 12.00 hores del migdia a l’espai del minigolf dels apartaments rurals El Clos de Conesa, dins els actes programats pel 9è Mercat Vell, es presentarà el llibre “Pobles amb encant de la Baixa Segarra”, escrit per la conesina Maria Solà, amb fotografies del seu marit Joaquim Manzano i que comptarà amb la presència del Director General de Turisme Sr. Octavi Bono.

El llibre és un petit recull de la història i dels espais més característics dels pobles de la zona nord de la Conca de Barberà, també coneguda com a Baixa Segarra per les seves característiques climàtiques, agrícoles i històriques, similars a les de la Segarra.

En un to amè, ens presenta rutes on poder gaudir d’aquests, en molts cassos, petits pobles massa vegades desconeguts per la majoria de gent. Alguns d’ells tant petits i desconeguts que ja no hi viu ningú o, fins i tot, han estat abandonats durant tant de temps que ja sols en resten munts de runes. Hi trobarem informació de Torlanda, Sant Pere de Sabella, la Sala de Comalats… També dels pobles més grans com Santa Coloma de Queralt, la mateixa Conesa, Savallà del Comptat, Rauric, Pontils… L’autora ha volgut  incloure-hi dos pobles que, si bé no pertanyen a la Baixa Segarra, creu que tenen la seva importància, són Guimerà que considera té moltes característiques similars a la Segarra i Barberà de la Conca per ser qui dona nom a la Conca de Barberà.

Segur que resultarà ser un bons recurs per realitzar rutes on descobrir espais propers i molt interessants per la nostra comarca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s