6è Mercat Vell. Cròniques de Conesa i 3: …i ens aixequem!

Posted: 5 Agost 2014 by jramon17 in Fotos, General, Mercat Vell, Riuada

…i ens aixequem!

Diumenge al matí, a ple sol, l’espectacle és desolador! Però no és moment de plànyer-se, és moment de posar-se a treballar! La gent de Conesa, la bona gent de Conesa, grans i petits, es posen mans a l’obra! Carretons, pales, tractors… tot serveix per anar recollint les restes que hi ha escampades pels carrers! L’activitat és frenètica! Tothom ajuda!

I comencen a arribar la premsa i les televisions. Tots els canals de TV són aquí! Graven les destrosses, entrevisten a la gent, demanen vídeos… El cafè es converteix en una redacció, en un ordinador es concentren els vídeos que va portant la gent i es passen a la premsa. A cada taula hi ha una cadena fent els muntatges de vídeo. Als telenotícies del migdia sortim, dissortadament, a totes les cadenes! L’endemà sortirem a tots els diaris.

L’Àngel, l’alcalde, és a tot arreu. Tant dirigeix els desenrunaments, com atent a càrrecs polítics, com fa entrevistes a les televisions! Quina sort tenir un alcalde com tu en moments difícils!

Durant tot el dia es va netejant tota la zona, carrers, espais, els baixos de les cases. Al vespre s’aconsegueix que el poble tingui un cert aspecte de normalitat.

El cop ha estat dur! El dia del Mercat Vell és el dia gran de Conesa, el dia que cap conesí es vol perdre, tots som al poble! I és el  dia que ens ha caigut la gran desgràcia a sobre! Alguns es pregunten el perquè i no hi ha perquè! Altres busquen culpables i  no hi ha culpables! La quantitat d’aigua caiguda en tan poc temps, no es pot controlar de cap manera! Va passar fa quasi 150 anys a l’Aiguat de Santa Tecla i pot trigar 150 anys més a tornar a passar. Posats a buscar una explicació fantasiosa, em quedo amb la del Jordi, un nen de cinc anys a qui li fan por els petards: “No torneu a portar mai més els Miquelets! Amb els trets a l’aire han foradat els núvols i per això ha plogut tant!”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s