6è Mercat Vell. Cròniques de Conesa 2 : “Al meu país la pluja no sap ploure…”

Posted: 5 Agost 2014 by jramon17 in Fotos, General, Mercat Vell, Riuada

“Al meu país la pluja no sap ploure…”

En acabar de dinar cauen unes gotes. Necessito fer una petita migdiada, són molts dies i moltes hores de feina! Quan em desperto veig per la finestra que plou a bots i barrals! Està clar que el Mercat Vell s’ha acabat!  Baixo a l’entrada de casa i hi ha una quinzena de persones “refugiades”, uns quants nens i nenes juguen amb el rierol que forma l’aigua dins l’entrada. A fora segueix caient l’aigua amb força! I no para! A estones cau calamarsa! Fa un fort vent que canvia constantment de direcció! I no para de ploure! Ningú s’atreveix a sortir de casa! Baixarà rovina! Anem tots a veure el riu a l’altre costat de casa, baixa bastant ple, i va pujant per moments! Cada cop augmenta més l’aigua del riu! A més arrossega cada cop més objectes, bidons, planxes, fustes, molta palla dels camps! L’aigua del riu comença a picar el pont i en un moment li passa per sobre!

L’aigua ja ocupa la llera del riu i els carrers dels dos costats! S’inunda l’hort de casa! L’aigua arrossega dos contenidors, el groc entra a l’hort, el verd desfila carrer avall! Simultaniejo fer fotos i vídeos amb la càmera! Cedeix la tanca entre els dos horts! Si aquí estem així, com estarà la part baixa del poble! Què se n’haurà fet de les parades de la zona?

Tal i com anava pujant l’aigua del riu, anava baixant la intensitat de la pluja. Tots comencem a sortir al carrer, les cares són d’incredulitat! La zona baixa del poble està inundada, desprès comprovarem que l’aigua va passar del 180 cm!  Tres cotxes s’han encastat al safareig! Un parell estan dins l’aigua! Altres han desaparegut! Taules i objectes de les parades de dins el poble estan amuntegades a la font, les de fora muralla han desaparegut! Els bombers ja han arribat. Els voltants del Portal de la Font Vella s’han convertit en la nostra zona zero, però la resta del poble també està destrossada, els carrers plens de palla i terra, els horts i camps plens de rases, marges caiguts i tanques arrasades. La magnitud del desastre és molt gran! Per sort ningú ha pres mal! Veïns totalment alterats ens mostren les entrades encara amb un pam d’aigua, però amb la marca molt per sobre! Han passat pànic! Molt pànic! On s’ajunten els dos rius s’havia convertit en un mar! Les fotos dels mòbils ho mostren! Els bombers comencen a apartar els cotxes travessats i a buidar amb bombes els baixos de les cases! Qualsevol petit contratemps provoca por, molta por! Cada persona explica el que ha vist des de casa seva, entre totes les narracions podríem reconstruir la pel·lícula de la tragèdia!

 

Les fotos de l’aiguat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s